torstai 12. heinäkuuta 2012

Suviseurapäivämiehet 27 ja 28/2012

http://www.srk.fi/index.php?p=paivamies

Kovin kepeästi Päivämies kommentoi Piispojen esiintymistä ja puheita suviseurojen avajaisissa. Muistetaan mainita, että paikalla oli peräti 3 piispaa. Mutta heidän puheiden sisällöstä ei mainita juuri mitään. Etenkin kutsuvierastilaisuudessa pidetyistä puheista ei ole mitään mainintaa. Mutta miten olisi jos joku piispoista olisi nostanut puheensa isoksi teemaksi vaikka raittiin elämäntavan tuovan siunauksen? Asia olisi varmasti ollut pääkirjoituksessa ja erillisessä artikkelissa.
Mistä johtuu Päivämiehen vaikeneminen Piispojen puheiden alla? Onko niin, että srk:lla ei ole vastausta / vastinetta ev lut kirkon tunnustuskirjojen mukaisesta uskosta poikkeamiseen? Kristillisyydessämme on korostettu kirkon olevan meille rakas kansankirkko joka edustaa hengellistä esivaltaa. Jos esivalta nyt on "alaistaan" ojentanut eikö pitäisi toimia ojennuksen mukaan tai antaa vastine?

Merkillistä touhua tälläinen vaikeneminen. Nyt kuitenkin eri puolilla Suomea seurapuheissa mainitaan Piispojen virhelliset käsitykset ja pyydetään Jumalan avaavan heidän silmänsä oikean uskonkäsityksen edessä. Kuitenkaan tätä oikeata uskonkäsitystä ei missään julkisesti esitetä niin selvästi kuin Piispa Repo omansa esitti.
Epätoimittaja lausuu kiitokset Piispa Revolle selkeästä puheesta joka pureutui uskomme ytimeen. Epätoimittaja ei yhdy hänen tulkintaansa kaikilta osin, mutta arvostaa suoraa ilmaisua.
Päivämies ei saa epätoimittajalta paljon kiitoksia. Päivämies on aina korostanut uskosta keskustelemisen tärkeyttä, mutta nyt kun avaus on julkisesti tehty, niin itse ei pysty siihen vastaamaan.

6 kommenttia:

  1. Enpä ole yllättynyt suuresta vastustuksesta ja ylimielisestä asenteesta Revon nuhteita kohtaan - senverran suoraa puhetta oli jotta polovet tutisoo ainakin johtoportaassa.

    Mielestäni oli hyviä pointteja Revon puheessa. Vois porukka vaikka peiliin katsoa ja Raamattua lukea sen sijaan, että ylimielisenä ruvettas vaan rivejä tiivistelemään.

    Kehottaisin vielä jokaista kuuntelemaan Jyrki Rauhalan suviseurapuheen sunnuntailta. http://www.suviseurat.fi/2012/fi/seuraohjelma/sunnuntai/

    VastaaPoista
  2. Tuon Rauhalan puheen kuuntelin tosiaan vielä kotona toiseen kertaan ja se tuntui eelleen hyvältä: yksinkertaista evankeliumia. Toi mieleeni ne saarnat, joita kuulin silloin, kun sain parannuksen armon maailmasta.Paljon kuulee tänä päivänä saarnaa, joka ikään kuin ei ole ydintä vaan on kuorrutettu tilpehöörillä ja toisarvoisella. Tämä oli sitä, että "yksin armosta, uskosta, Kristuksen tähden". Muutama muukin helmi oli suviseurapuheissa tänä vuonna. Sitten oli paljon niitä puheita, joista en saanut irti mitään ja joiden aikana jouti porista tuttujen kanssa. Mutta ymmärrän niin, että jollekin toiselle olivat toiset puheet tärkeitä. Kai se saa ollakin niin? Ei kai kukaan kuitenkaan jaksa kaikkea kuunnella.
    Tuosta Revon puheesta: onko niin, että Repo vaan näkee Jumalan valtakuntana koko kristikunnan? Ja voisiko ollakin niin? Lapsikasteeseen en jaksa paneutua, tuntuu niin päivän selvältä, että jokainen maailman pieni lapsi on Jumalanlapsi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rauhalan puhe oli niin koskettava ja hoiti sielua niin...että sen saisi julkaista jossain somessa. Terveiset P-M:lle, olisipa ollut tilaisuus Lopella nähdä!

      Poista
  3. Hyvin otit kantaa Epätoimittaja. Eihän ollut edes eka kerta kun Päivämiehestä välittyy kuva, että ei, emme osaa tai halua ottaa vastaan kritiikkiä.
    Revon kohdalla kyllä minullekin tuli tunne, että rautakengilläpä rymisteli toisten juhliin. Vaikka aihetta kritiikkiin oli nyt kuten aiemminkin - arveliko hän että nyt ei enää hymistely auta, vai lieneekö hänellä muutoinkin tuollainen tapa.
    - Luke

    VastaaPoista
  4. Tuo Revon puhehan oli aivan kevyttä kamaa verratuna siihen lokaan mitä vanhoillislestadiolaiset sylkevät kirkkoa päin. Ei Repo kuitenkaan väittänyt, että SRK-laiset joutuu helvettiin, tai ovat epäuskoisia. Eikä Repo väittänyt, että jokainen joka on hänen kanssaan eri mieltä, on pois poikennut, ei ole yhteisessä rakkaudessa eikä Jumalan valtakunnassa...

    VastaaPoista
  5. Syyskuuta, epätoimittaja!

    Tulinpahan sillä toiveella, että olisi uusia päivityksiä ja PM-kommentointia. Odottelen!

    VastaaPoista