torstai 3. toukokuuta 2012

Päivämies 18/2012 Usko ja elämä

http://www.srk.fi/index.php?p=usko_ja_elama_182012

Usko ja elämä palstalla Aimo Hautamäki kertoo miten opetamme Jumalan seurakunnasta.
Kirjoitus avaa keskeisiltä osin sen mitä luterilainen kirkko opettaa. Jos tämän kirjoituksen lukee luterilaisen kirkon ei VL pappi, niin hän toteaa, että näinhän minäkin uskon. Eli olemme samassa Jumalan valtakunnassa. Luterilaisen kirkon ei papit julistavat Jumalanpalveluksessa jotenkin näin " Jeesuksen Kristuksen palvelijana  julistan sinulle synninpäästön Isän, Pojan ja Pyhän Hengen nimeen".
Näin julistaa sekä VL että ei VL pappi.
Myös ei VL pappi on vakuuttunut tätä julistaessaan, että synnit tulee anteeksi annetuksi.

Aimo Hautamäki voisi kirjoittaa seuraavan usko ja elämä palstan aiheesta:
Miksi luterilaisessa julistuksessa ei ole pelastusta jos sitä ei julista VL- kristillisyyden tunnustama VL- kristitty.

Silloin päästäisiin asian ytimeen, eli siihen miksi pelastus on VL-opetuksen mukaan vain luterilaisen kirkon yhdessä osastossa eli VL-liikkeessä.

Jos Päivämies kannattaa pääkirjoituksen mukaista avoimuutta hengellisten asioiden hoitamisessa, niin tähän oleelliseen kysymykseen pitäisi vastata. Ja avoimuutta ei ole pelkästään yksipuoleinen julistus vaan kahdensuuntainen keskustelu

1 kommentti:

  1. Kovasti samoja aatoksia täälläkin heräsi. Kuten usein ennenkin, päädyin pohtimaan niitä mitä artikkelissa EI sanottu:

    * Sanaparia Jumalan valtakunta ei artikkelissa mainita. Seurapuheissa se kuitenkin mainitaan erittäinkin usein, eikä suinkaan tarkoiteta
    'vanhurskautta, rauhaa ja iloa, jotka Pyhä Henki antaa' (Room. 14:17).
    - Olisipa selvennetty käsitteiden eroa.

    * Näkymätön seurakunta onkin siis se, joka on kuin kultainen kynttilänjalka ja erehtymätön. Täällä näkyväinen seurakunta erehtyvine,
    syntisine jäsenineen voi joskus olla kuin hakomaja.
    - Kunpa vielä käsittäisi kummastako aina kulloisetkin edesottamukset on peräisin...

    * Luterilaisella pohjalla katsotaan seisovamme vankasti. Mutta niinhän luterilainen kirkkokin tahtoo seistä. Mikä meitä erottaa, miksi erillinen Rauhanyhdistys-organisaatio, eikö riitä että toimitaan kirkossa kukin omakohtaisessa uskossamme? No, ilmeisesti kirkon katsotaan poikenneen liian kauas alkujuuriltaan. Kirkko on täynnään eri ryhmittymiä ja jakautumisia.
    - Vl-piireissäkin on kuitenkin asioista monta mieltä ja käsitystä, eli yksimielisyys ja rakkauskin on kyllä toiveajattelua.

    - Luke Massa

    VastaaPoista