maanantai 26. maaliskuuta 2012

Päivämies/2012

http://www.srk.fi/index.php?p=usko_ja_elama_122012

Viimeisimmän Päikkärin "usko ja elämä" palstalla kerrottiin raittiudesta.
Teksti oli perinteistä VL-uskon viitoittamaa tietä. Tupakkaa paheksutaan, mutta ei tuomita synniksi. Alkoholi on synti kaikissa muodoissa. Raamatusta on poimittu tuohonkin tekstiin ne kohdat jossa varoitetaan erityisesti juopumisesta ja siitä seuraavasta pahasta menosta.
Epätoimittaja ihmettelee miksi näissä keskusteluissa ei koskaan nosteta esille esim Paavalin ensimmäistä kirjettä Timoteukselle 5 luku jae 23 Vuoden 1992 raamattu "Älä enää juo pelkkää vettä, vaan käytä vatsasi ja toistuvien vaivojesi vuoksi vähän viiniäkin." Ja Biblia samasta kohdasta: "23 Älä silleen vettä juo, vaan nautitse jotakin viinaa sydämes tähden ja ettäs myös usein sairastat."

Epätoimittajan havaintojen mukaan Raamattu siis kieltää juopumisen viinasta, mutta sallii kohtuukäytön, omaksi terveydeksi. Tuokin Paavalin neuvo on tänä aikana entistä tärkeämpi. Pieni annos alkoholia auttaa rentoutumaan stressaavan ajan keskellä. Samoin yhdestä viinilasista kieltäytyminen aiheuttaa useille veljille ja sisarille suuria paineita työelämän juhlatilanteissa. Onko nämä kuormat siis turhaa kuormaa, kun Raamattukin näyttäisi antavan luvan alkoholille terveyden edistämiseen. Epätoimittajakin on ehdottomasti sitä mieltä, että juopuminen viinasta ei ole uskovaiselle sopivaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti