maanantai 26. maaliskuuta 2012

Yleistä blogista

Vanhoillislestadiolaisen uskonliikkeen maallinen yhdistys on Suomen Rauhanyhdistysten keskusyhdistys (SRK). Kyseinen yhdistys julkaisee viikottain ilmestyvää lehteä nimeltä Päivämies. Lehdessä on artikkeleita rauhanyhdistysten järjestämistä tilaisuuksista.
Lisäksi on aina muutama artikkeli uskonnollisista kysymyksistä.
Lehdellä ei ole kuitenkaan painettuna tai sähköistä yleisönosastoa. Eli siis lehden lukijoilla ei ole mitään foorumia jossa voisi keskustella lehdessä julkaistuista kirjoituksista. Niitä on kommentoitu hajallaan netin eri foorumeilla.
Itse blogin pitäjänä (epätoimittaja) olen kiinnostunut käymään rakentavaa keskustelua uskomme ajankohtaisista ja opillisista teemoista. Päätin siis perustaa epävirallisen Päivämiehen yleisönosaston. Korostan vielä että tällä blogilla ei ole mitään tekemistä SRK:n kanssa, epätoimittajana toimii tavallinen vanhoillislestadiolainen kristitty.

Toivoisin keskustelua rekisteröityneella nimimerkillä, mutta saa kommentoida nimettömänäkin. Tietysti parasta olisi nimellä tapahtuva keskustelu, mutta ymmärrän asian arkaluontoisuuden.

Pyrin tekemään aina muutaman lyhennelmän mielestäni keskeisimmistä Päivämiehen artikkeleista. Pääkirjoituksethan löytyy netistä, joten ne laitan tänne keskusteluun linkitettynä.

t. epätoimittaja

1 kommentti:

  1. Todella harmillista, että löysin tämän blogin vasta nyt. Et ilmeisesti tätä enää pidä yllä? Olen itse uskovainen ja kamppailen muutamien opillisten epäkohtien kanssa. Koen olevani erittäin lähellä vl-herätysliikettä mutta nämä mainitsemani epäkohdat (mm. seurakuntaoppi) ovat kohdallani ylitsepääsemättömän suuria. Ilo kuitenkin huomata, että liikkeessä on vielä Jumalaa pelkääviä, toisia tuomitsemattomia ihmisiä. Ehkä jonain päivänä olemme kaikki vielä yhtä... Viimeistään kuitenkin taivaassa! TIS!

    VastaaPoista