perjantai 8. kesäkuuta 2012

Päivämies 21/2012 pääkirjoitus

http://www.srk.fi/index.php?p=paakirjoitus_212012

Todella hienoa, että päivämies jatkaa tätä avointa vuoropuhelua muiden medioiden kanssa. Epäilemättä on selvää, että tämä keskustelu pysyy käynnissä niin pitkään kuin liikkeen ulkopuoliset mediat sitä mottoroi. Henkisen ja hengellisen väkivallan kysymykset on pidettävä tälläisessä suhteellisen sulkeutuneessa liikkeessä esillä niin kauan kun voidaan todeta, että mikään liikkeen rakenteellinen tekijä tai opetus ei enää ruoki väkivaltaa. Toistaiseksi siitä olemme kaukana.

Tarpeettomia oman pesän puolustamisen kohtia tässä pääkirjoituksessa oli muutamia. Epätoimittaja ihmettelee mm. tätä jatkuvasti esillä pidettävää väitettä:
"On kuitenkin huomioitava, että julkisuuden myötä kymmenet tuhannet syyttömät vanhoillislestadiolaiset ovat tulleet leimatuiksi yksittäisten ihmisten rikosten vuoksi."
Muiden puolesta en osaa sanoa, mutta omasta puolestani sanon, että minä en ole tullut loukatuksi. Kukaan liikkeen ulkopuolinen ei ole minulta tästä pf asiasta kysynyt yhtään kysymystä.

Onkohan nyt niin, että pääkirjoittaja kuvittelee kaikkien VL- liikkeessä olevien kokevan samoin kuin hän itse ja hänen lähipiirinsä.
Kauhean väkivallaan julkituonti loukkaa etupäässä niitä jotka ovat osallisia väkivallan ylläpitäjiä tai aktiivisia keskustelun vaimentajia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti